Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ (ΑΠΟ 10/11)
ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (ΑΠΟ 17/11)
ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ(ΑΠΟ 1/12)


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ”...


Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αναρχικό αγωνιστή Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεται σε απεργίας πείνας από τις 10/11 απαιτώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να παρακολουθήσει τη σχολή του. Η ΟΕΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της και στους φίλους και συντρόφους του Ν. Ρωμανού, Γιάννη Μιχαηλίδη (απεργό πείνας από 17/11) και Ανδρέα Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη (απεργούς πείνας από 1/12) οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του θέτοντας και τα δικά τους “σώματα ως οδοφράγματα”.
Η ΟΕΝ απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Ν. Ρωμανο, τον Ηρακλή Κωσταρή και κάθε φυλακισμένο. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της πρόσβασης των φυλακισμένων στη μόρφωση ενάντια στο καθεστώς των ανθρωποφυλάκων, των κελιών υψίστης ασφαλείας, της τιμωρίας και εξόντωσης των φυλακισμένων.

Παλεύουμε για το τσάκισμα του καπιταλιστικού κράτους, τη διάλυση των σωμάτων ασφαλείας του, το γκρέμισμα κάθε φυλακής και την κατάργηση κάθε θεσμού εγκλεισμού ανθρώπων.


ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ”


Πριν έξι χρόνια, ο Ν. Ρωμανός είδε τον 15χρονό φίλο του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο να ξεψυχάει από τις σφαίρες του μπάτσου Κορκονέα, ενός από εκείνους που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε βαφτίσει πραιτωριανούς της βρώμικης δημοκρατίας τους.
Πριν ενάμιση χρόνο, ο Ν. Ρωμανός και οι σύντροφοι του είδαν το πιο βάναυσο εκδικητικό πρόσωπο του κράτους με τον άγριο ξυλοδαρμό τους μετά τη σύλληψη τους για την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό.
Σήμερα η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να παρακολουθεί απαθής το Ν. Ρωμανό να δίνει τη μάχη με το θάνατο στερώντας του το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης στη μόρφωση είναι μια πράξη ακόμα βίας, βαναυσότητας και εκδίκησης.
Στο πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας εκδικείται τη γενιά του Δεκέμβρη, εκδικείται τη νεολαία που δεν προσκυνάει τετελεσμένα γεγονότα αλλά βγαίνει στο ιστορικό προσκήνιο διεκδικώντας “όλη τη ζωή που μας κλέβουν”.
Στο στόχαστρο βρίσκεται η έξεγερση του Δεκέμβρη του 2008, η πρόβα τζενεράλε της ταξικής αναμέτρησης η οποία είναι μπροστά μας. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία γιατί δεν μπορούν να την χειριστούν με “ειρηνικά” μέσα. Κανένα Μνημόνιο δεν τελειώνει και κανένα μέλλον δεν εμφανίζεται εκτός από την κόλαση της μαζικής ανεργίας και της φτηνής ανειδίκευτης ελαστικής εργασίας “για τους τυχερούς”.
Η νίκη του Ν. Ρωμανού θα είναι μια νίκη για ολόκληρο το κίνημα της νεολαίας.
Δεν θα είμαστε μια χαμένη γενιά γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2/12 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ)


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.