Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές όχι μόνο φωτίζουν τις μνήμες της πάλης της νεολαίας, αλλά χαράζουν τους νέους δρόμους της εξέγερσης της νέας γενιάς. Οι φοιτητές και οι μαθητές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης όχι απλώς με τον φασίζοντα άθλιο υπουργό παιδείας Λοβέρδο, αλλά πρωτίστως με την ίδια τη λαομίσητη και ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ανάπτυξη αυτού κινήματος μπορεί να γίνει η σπίθα που θα προκαλέσει μια ολόκληρη κοινωνική πυρκαγιά και αυτό οι κρατούντες το γνωρίζουν πολύ καλά. Όταν ο Λοβέρδος επικαλέστηκε το “συμφέρον της πατρίδας και της νεολαίας” ενάντια στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, μας αποκάλυψε πως ο τσαμπουκάς των Φορτσάκηδων κρύβει την αγωνία της κρίσης ενός ολόκληρου καθεστώτος που βαφτίζεται “πατρίδα”. Η καταστολή των ΜΑΤ και των εισαγγελέων ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τις σχολικές καταλήψεις δεν θα περάσει. Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης από τα ΜΜΕ και τα τσιράκια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό. Στο κένο έπεσε το λοκ άουτ τους στο ΕΚΠΑ, όπως και τα τάγματα εφόδου καθηγητάδων στη Φιλοσοφική Αθήνας.

Οι μεταρρύθμισεις σε ολόκληρη την εκπαίδευση δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι απορρύθμιση και διάλυση της παιδείας, προσαρμογή της στη νέα φάση της κρίσης και χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού. Οι διαγραφές φοιτητών, τα νέα λουκέτα σε πανεπιστήμια και σχολεία, οι αντιδραστικοί οργανισμοί σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, το Νέο Λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων πετάνε τη νεολαία εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, στο δρόμο της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού μιας γενιάς που βαφτίζεται “χαμένη” από το σύστημα τους. Το όραμα τους είναι νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού στην υπηρεσία της επιβίωσης τους, για την αποπληρωμή του χρέους και την επίτευξη των φανταστικών “πρωτογενών πλεονασμάτων”.
Να μην περάσει κανένα νέο μέτρο. Να καταργηθούν όλοι οι ψηφισμένοι αντι-εκπαιδευτικοί νόμοι.

Το δόγμα “νόμος και τάξη” σε πανεπιστήμια και σχολεία, η επιχείρηση άμεσης πειθάρχησης του φοιτητικού και του μαθητικού κινήματος, μπορεί και πρέπει να σπάσει στην πράξη. Οι καταλήψεις διαρκείας σε σχολεία και σχολές πρέπει να αποτελέσουν αφετηρία ενός σχεδίου δράσης για την μετατροπή τους σε κέντρα αγώνα ολόκληρης της καταπιεσμένης και εκμεταλλευμένης νεολαίας, για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με την οργή και τα όνειρα της νέας γενιάς. Ο κοινός αντιγραφειοκρατικός συντονισμός της μαχόμενης νεολαίας σε κάθε πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα είναι αναγκαίος για την οργάνωση του αγώνα και τη σύνδεση του με την εργατική τάξη και ολόκληρο το λαό που υποφέρει τα βάρη τεσσάρων χρόνων Μνημονίων. Η συνάντηση όλων των διααφορετικών γενιών σε μάχη μπορεί να δώσει πνοή στην οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της άθλιας Τρόικας.  Η μόνη διέξοδος της νεολαίας από καθολικό κοινωνικό αδιέξοδο είναι η επαναστατική πάλη για την ανατροπή του σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος, το τσάκισμα του καπιταλιστικού κράτους -μαζί και των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου-, η πάλη για μια επαναστατική εργατική κυβέρνηση στηριγμένη στην εξουσία της εργατικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για τον πανανθρώπινο ανεξουσίαστο ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
konservokouti-oen.blogspot.com         www.eek.gr

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΕΝ:
Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
& Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 10 πμ
ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΓΚΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.