Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της ΟΕΝ για τη δίκη του Σάββα Μιχαήλ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας εκφράζει την οργή της για την υπόθεση της δικαστικής δίωξης του σύντροφου Σάββα Μιχαήλ και του ΕΕΚ-Τροτσκιστές από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή με τη συνενοχή του κατασταλτικού δικαστικού μηχανισμού. Η απόπειρα να ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό λόγο και δράση δε μας θυμίζουν απλώς άλλες εποχές, μας υπενθυμίζουν το σε ποια εποχή ζούμε. Το κράτος σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταστέλει τον εν δυνάμει “εσωτερικό εχθρό” . Στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής δε βρίσκεται άλλος παρά το φάντασμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 ,εκφράζοντας το φόβο της αστικής τάξης για μια επαπειλούμενη ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. Η εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην Κατάληψη Παραρτήματος και στο Μαραγκοπούλειο στην Πάτρα, στην Αντιβίωση στα Γιάννενα και τόσες άλλες καταλήψεις δείχνει ότι οι από πάνω στοχεύουν σε όσους  πολιτικούς  χώρους που συνδέθηκαν με την εξέγερση του 2008 και, προπαντός παλεύουν για μια νέα εξέγερση για την  κοινωνική χειραφέτηση.  Το προειδοποιητικό χτύπημα στο ΕΕΚ δε μας φοβίζει, μας υπενθυμίζει ότι προχωράμε σωστά.

Να πάψει κάθε δίωξη στο σ. Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 2, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 9ΠΜ!!!


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ
ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονης εκκένωσης τριών καταλήψεων στην Πάτρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Αυγούστου είναι κεντρική πολιτική επιλογή μιας αδύναμης και επικίνδυνης κυβέρνησης, της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η εκκένωση της Κατάληψης Παραρτήματος, της Κατάληψης Μαραγκοπούλειου και του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στο ΤΕΙ Πάτρας αποτελούν πράξη μιας κυβέρνησης που αποτελείται από τα συντρίμμια των δύο αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν επί 30 χρόνια τη χώρα και ο λαός αναγνωρίζει στο πρόσωπο τους τον πολιτικό ενορχηστρωτή της χρεοκοπίας. Θέλουν να μετατρέψουν τις ζωές μας σε συντρίμμια γι’ αυτό εκκενώνουν κάθε επικίνδυνη εστία αντίστασης. Η μετατροπή του κέντρου της Πάτρας σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη με τα ΜΑΤ να ελέγχουν και να προσαγάγουν περαστικούς είναι εικόνα του μέλλοντος της κοινωνικής αντεπανάστασης που ετοιμάζουν. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις προσπάθειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στην πόλη με συνεχείς εκδηλώσεις και μεταφορά των γραφείων της στο κέντρο από τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση. Το επίσημο κράτος αφήνει το πεδίο ελεύθερο στο ναζιστικό παρακράτος να δρα και να στρατολογεί δυνάμεις σε μια πόλη που έδειξε επανειλημμένα ότι δεν είναι φιλόξενη στους απογόνους των χιτών και των ταγματασφαλιτών.
Η δικομματική κυβέρνηση δεν είναι απλώς προϊόν της κατάρρευσης της προηγούμενης κυβέρνησης μέσα στη μάχη της ΕΡΤ, αλλά βρίσκεται και η ίδια από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή σύγκρουση με τις μάζες. Οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τα νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που ετοιμάζουν τους φέρνουν αντιμέτωπους όχι μόνο με τους υπό απόλυση δημόσιους υπαλλήλους, αλλά με το σύνολο της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Η τριπλή επιχείρηση εκκενώσεων στην Πάτρα δεν αποτελεί απλώς μια ετεροχρονισμένη συνέχεια των εκκενώσεων καταλήψεων τον περασμένο χειμώνα. Αυτό το σχέδιο μπλοκαρίστηκε προσωρινά με τις δυναμικές απαντήσεις του κινήματος και κυρίως με τη μεγαλειώδη διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις τη 12η Γενάρη. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι αντιμέτωπο με ένα νέο γύρο κρατικής καταστολής. Δεν πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας, δε χτυπάνε στο κέντρο αλλά στην επαρχία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Υπολογίζουν ότι μπορούν να φανούν ισχυροί επιχειρώντας μέσα σε μια άδεια πόλη. Χτίζουν τις εισόδους των κατειλημμένων κτιρίων για να μην ανακαταληφθούν. Το ορμητικό ποτάμι της επερχόμενης επαναστατικής ανόδου δε σταματάει μπροστά σε τσιμεντένιους τοίχους. Θα τους σαρώσουμε!
Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλουν την εκκένωση των τριών καταλήψεων στην Πάτρα. Δε θα περάσει!
Οφείλουμε να ξεχωρίσουμε την περίπτωση της Κατάληψης Παραρτήματος -του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου Πατρών. Το Παράρτημα αποτέλεσε -και αποτελεί- κέντρο αγώνα που συνδέθηκε με όλες τις κοινωνικές εκρήξεις της μεταπολίτευσης. Η εξέγερση των φοιτητών στην Πάτρα το Νοέμβρη του ’73, οι φοιτητικές καταλήψεις του ’79, το κίνημα των καταλήψεων του ’90-91 στην πόλη που δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας, η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 είχαν στην καρδιά τους την κατάληψη Παραρτήματος. Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης στο Παράρτημα. Η άθλια κλίκα των κυβερνώντων, επικεφαλής μιας παρακμασμένης κοινωνικής τάξης, νομίζει ότι αν βάλει στο χέρι μερικά ντουβάρια, θα ξορκίσει τον κίνδυνο νέων εξεγέρσεων και προπαντός της Επανάστασης. Είναι γελασμένοι!
Η Κατάληψη Παραρτήματος, το Μαραγκοπούλειο και το στέκι στο ΤΕΙ, θα ανακαταληφθούν και θα είναι μέρα-μεσημέρι. Μια μεγάλη καμπάνια σε ολόκληρο το εργατικό-λαϊκό-νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να ξεκινήσει για την ανακατάληψη αυτών των χώρων. Κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρος δουλειάς πρέπει να κινητοποιηθεί για να ακυρώσουμε την αυθαιρεσία ενός κράτους σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης εις βάρος των καταπιεσμένων.
Η νομική δίωξη των 5 συλληφθέντων από την κατάληψη του Μαραγκοπούλειου θα πέσει στο κενό. Δεν τρομοκρατούμαστε! Να παύσουν ΤΩΡΑ όλες οι κατηγορίες εις βάρος των αγωνιστών!
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας συμμετέχει στην Κατάληψη Παραρτήματος και το δηλώνει ευθαρσώς. Έκνομη είναι η φθαρμένη και διεφθαρμένη αστική εξουσία, όχι οι κοινωνικοί αγώνες και οι αγωνιστές. Η ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης της αριστεράς και των αναρχικών θα πέσει στο κενό! Θα πέσει στο κενό μαζί με τη δίωξη του συντρόφου Σάββα Μιχαήλ ο οποίος διώκεται για την αντιφασιστική δράση του ΕΕΚ ως γενικός γραμματέας του και οδηγείται σε δίκη στις 3 Σεπτέμβρη. Δεν κρύβουμε τις ιδέες και τη δράση μας, οι καπιταλιστές, η αστυνομία τους και οι φασίστες συμμορίτες τους έχουν μάθει να δουλεύουν στο σκοτάδι.
Αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο στο λαό και τη νεολαία της Πάτρας είναι η Δημοτική αρχή, η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας και οι κρατικοί υπεύθυνοι που έβαλαν την υπογραφή τους για να εκκενωθούν οι τρεις καταλήψεις. Να παραιτηθούν τώρα!
Να σημειώσουμε ότι το ανακοινωθέν της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρει: “Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων ,την εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 ραδιοκατάληψη», ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κονσόλα ήχου, μουσικά όργανα, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, αυτοσχέδιες ασπίδες, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και έντυπο υλικό.”.
Στην ίδια πρόταση παρατίθενται ως επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη “μουσικά όργανα” και “ρόπαλα”.
Η μουσική του μέλλοντος είναι που τρομάζει την τάξη των νεκρών!
Μπορείτε να βουβαίνετε τα τύμπανα και να κόβετε τις χορδές της λύρας, αλλά ποιος μπορεί να σταματήσει τον κορυδαλλό να τραγουδά”
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ