Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ...ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ...ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Η νέα σχολική χρονιά μπαίνει με το αριστερό. Απεργιακός κλοιός απειλεί την κυβέρνηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων να βρίσκονται σε απεργιακό αναβρασμό. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο ανοίγουν την αυλαία ενός θερμού φθινοπώρου σαν απάντηση στις μαζικές απολύσεις, στα λουκέτα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι αποφάσεις των συγκλήτων φερνουν αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, το ίδιο συμβαίνει και με το σύνολο των ΤΕΙ της χώρας. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σέρνεται σε μια 48ωρη απεργία σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα στις 16-17 Σεπτέμβρη πιεσμένη από την αγωνιστική ορμή των εργαζομένων.
Λένε ότι περισσεύουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να αποχωρήσουν από τη δουλειά τους κατ' εντολή της τρόικας μέχρι το 2015. Οι δεκατέσσερις χιλιάδες απ' αυτούς πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2014.
Λένε ότι περισσεύει το 25% των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ και πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο. Μας είπαν ότι περισσεύει το 25% των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους βάλανε λουκέτο με συγχωνεύσεις - καταργήσεις πέρσι την άνοιξη.
Μας είπαν ότι περισσεύει η ΕΡΤ και οι 2.600 εργαζόμενοι της πρέπει να απολυθούν. Έριξαν μαύρο στις οθόνες μας για να ρίξουν τώρα μαύρο στις ζωές μας καθώς το “μοντέλο ΕΡΤ” είναι το όραμα της κυβέρνησης για την Παιδεία και την Υγεία, για κάθε κοινωνική παροχή.
Μας είπαν ότι ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης που έχασε τη ζωή του γιατί δεν είχε 1,40 για το εισιτήριο του τρόλεϊ ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Ντρέπονται να μας πούνε ότι ο Θανάσης όπως όλοι μας ανήκουμε σε μια γενιά που περισσεύει στον κόσμο τους, στον κόσμο της ανεργίας του 65% για τη νεολαία.
Στο χαιρετισμό του από τη ΔΕΘ ο Σαμαράς με 100 κλακαδόρους από κάτω να χειροκροτούν, προσπάθησε να μας πείσει να πιστέψουμε σε ένα θαύμα. Ότι η οικονομία θα ανακάμψει, ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα, ότι η φορολογία θα ελαττωθεί προς όφελος εκείνων που δεν έχουν και το τρομερότερο όλων: με λίγη ακόμη υπομονή ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Τρία χρόνια μνημονίων και έξι χρόνια κρίσης ακούσαμε για πολλά θαύματα, όμως δεν είδαμε κανένα. Αντίθετα είδαμε την ύφεση να βαθαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στην Ελλάδα, την αστική τάξη να δοκιμάζει τη μια συνταγή εξόδου μετά την άλλη οδηγώντας πάντα σε χειρότερα αποτελέσματα, τη νεολαία σε όλη την Ευρώπη να βυθίζεται στην ανεργία και το φίδι του φασισμού να βγαίνει από το αυγό του ζητώντας να πνίξει στο αίμα τη ζωή.
Εμείς λέμε πως κάθε ώρα που αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.
Εμείς λέμε πως δε θα αφήσουμε να περάσει καμία απόλυση ούτε στο δημόσιο ούτε και πουθενά.
Εμείς λέμε πως ο μόνος που περισσεύει είναι οι καπιταλιστές και το χρεοκοπημένο τους σύστημα.
Η νεολαία δε θα μείνει θεατής. Πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Οι Σύγκλητοι και οι Πρυτάνεις που δεν έβγαλαν άχνα για την παραβίαση του ασύλου και αποτέλεσαν επί χρόνια εντολοδόχους των κυβερνήσεων μέσα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για την ιδιωτικοποίηση και της διάλυσης της ανώτατης εκπαίδευσης δεν μπορούν να παρουσιάζονται σαν μπροστάρηδες κανενός αγώνα. Τα ανεξάρτητα όργανα πάλης των εργαζομένων, των φοιτητών και των καθηγητών πρέπει να αποφασίσουν και να συντονίσουν τον αγώνα.
Γενικές συνελεύσεις σε κάθε σχολή για να περιφρουρήσουμε την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και να μετατρέψουμε τις σχολές σε κατειλημμένα κέντρα αγώνα μαζί με τους εργαζομένους και με όσους καθηγητές μπαίνουν στον αγώνα γυρίζοντας την πλάτη στην ξεπουλημένη ΠΟΣΔΕΠ που έχει γίνει το πιο πιστό σκυλί των Σαμαράδων. Κοινές συνελεύσεις-συντονισμός.
Η παράδοση της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και του Πολυτεχνείου του 1973 θέλει τα πανεπιστήμια κέντρα αγώνα ολόκληρου του λαού, όχι προνομιακούς χώρους επέμβασης των δυνάμεων καταστολής, των μπάτσων του Δένδια, όπως προσπάθησε να μας πείσει με τις αστυνομικές εισβολές μέσα στο καλοκαίρι στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων ή στο κατειλημμένο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι αγώνας ενάντια στα μνημόνια, την Τρόικα και την κυβέρνηση που τα επιβάλει. Δεν αρκεί ένας κλαδικός αγώνας ακόμα και αν αυτός είναι διαρκείας όπως δεν αρκεί μια 24ωρη ή 48ωρη Γενική Απεργία τουφεκιά στον αέρα.
Εδώ και τώρα χρειάζεται να διαμορφώσουμε ένα κέντρο αγώνα που θα συντονίζει όλους τους επί μέρους αγώνες και θα παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης των ΣαμαροΒενιζέλων και της Τρόικας. Ένα κέντρο αγώνα όπου να βρεθούμε όλοι μαζί, φοιτητές εργαζόμενοι άνεργοι με τις συνελεύσεις μας τα σωματεία μας, τις απεργιακές επιτροπές, τις αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές και τις αντιφασιστικές κινήσεις. Ξεπερνώντας τους διαχωρισμούς (δημόσιος-ιδιωτικός, ντόπιος-μετανάστης, παλιός-νέος) που μας πουλάνε για να μας πείσουν πως πάντα κάποιος Άλλος φταίει και όχι οι καπιταλιστές και το σύστημα τους.
Χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας πέρα από τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που είναι έτοιμες να ξεπουλήσουν στο επόμενο λεπτό κάθε αγώνα. Μια απεργία που θα ενώσει όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους πάνω στη διεκδίκηση της ίδιας μας της ζωής. Για να οργανώσουμε την εξέγερση, να ανατρέψουμε τη σάπια δικομματική κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, να βαδίσουμε τον μόνο υπαρκτό δρόμο εξόδου από την κρίση, τον επαναστατικό δρόμο της εξόδου από τον ίδιο τον καπιταλισμό, για την εργατική εξουσία.
Το αύριο έχει έρθει ήδη από χθες. Καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικό προσωπικό σε πανεπιστήμια, μαθητές έχουν κάνει την αρχή. Κόντρα στη μιζέρια και στην κατάθλιψη που μας πλασάρουν για μέλλον να οργανώσουμε τον αγώνα για τη ζωή, τη νίκη της επανάστασης.
Χωρίς τον φόβο και την πεθυμιά μιας πρόσκαιρης κατάληξης, χτυπάμε φλέβα για την καρδιά της άνοιξης,
Κάνουμε όνειρα με μάτια ανοιχτά
Ενσαρκώνουμε τους άγριους εφιάλτες σας ξανά.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.