Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία της ΟΕΝ για το μπαράζ τραμπούκικων επιθέσεων της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλει το μπαράζ τραμπούκικων επιθέσεων που εξαπόλυσε τις τελευταίες μέρες η ΠΚΣ της ΚΝΕ όχι μόνο ενάντια στο σχήμα ΑΝΑΣΑ-ΕΑΑΚ στην Πάντειο αλλά και συνολικά στην ΕΑΑΚ.
Την Δευτέρα 13/12 30 μέλη της ΠΚΣ επιτέθηκαν σε 4 συντρόφους της ΕΑΑΚ στην Πάντειο με σκοπό να πάρουν τον μοναδικό κεντρικό χώρο που είχε το σχήμα για την παρέμβαση του (αφισοκόλληση , ανακοινώσεις). Στη συνέχεια αφού πρώτα τραμπούκισαν και χτύπησαν τους συντρόφους ανάρτησαν στη συγκεκριμένη κολώνα τιμητική πλακέτα, για να τιμήσουν δήθεν την αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ το 1980 από τραμπούκους της εργοδοσίας,
Έτσι άφησαν στο σχήμα ουσιαστικά δύο επιλογές, ή να αποδεχτεί τον τραμπουκισμό και την επίθεση και να μην κάνει τίποτα ή να κάνει αυτό που έκανε. Δηλαδή να ανακαταλάβει τον χώρο που του ανήκει και χωρίς να βεβηλώσει την μνήμη της αγωνίστριας, να αφαιρέσει την πλάκα που έφερε την υπογραφή της ΚΝΕ και να την παραδώσει στους κατόχους της. Το αποτέλεσμα ήταν η επίθεση των σταλινικών στα μέλη της ΕΑΑΚ και ο τραυματισμός πολλών από αυτούς. Την ίδια επίθεση οργάνωσαν στη συνέχεια και σε άλλες σχολές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας αποδεικνύοντας ότι δρούσαν στη βάση ενός σχεδίου βίας συνολικά ενάντια στην ΕΑΑΚ.
Η πράξη αυτή υπενθυμίζει τον άθλιο και αντιδραστικό ρόλο που παίζει η σταλινική νεολαία και σήμερα. Την στιγμή που η Παιδεία αλλά και όλη η κοινωνία περνάει μέσα από την χρεοκοπία του καπιταλισμού και την κήρυξη ενός ταξικού πολέμου στην εργατική τάξη, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ επιλέγουν να επιτεθούν σε μαχητικά κομμάτια του φοιτητικού κινήματος που έχουν έρθει σε ρήξη με την καθεστωτική πολιτική της. Ενώ σαμποτάρει όλες τις Γενικές Συνελεύσεις για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου, κάνει την «πάπια» στις προκλήσεις του κράτους και της κυβέρνησης και δε βγάζει άχνα ενάντια στην καταστροφή της προτομής της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από τον Βωβό έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, είναι πάντα πρόθυμη να οργανώσει παρόμοια πογκρόμ ενάντια σε κάθε αριστερή δύναμη.
Το μπαράζ των σταλινικών επιθέσεων που συνεχίστηκε ενάντια στην ΕΑΑΚ σε όλη την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης, αντιφατικής και ουσιαστικά καθεστωτικής πολιτικής του ΚΚΕ, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την σύγκρουση με την κυβέρνηση και την αστική τάξη. Το ΚΚΕ πατά σε δύο βάρκες: από τη μία μεριά θέλει να εμφανίζεται σα κόμμα διαμαρτυρίας και από την άλλη μεριά σα κυματοθραύστης της λαϊκής οργής (πορεία στο ..Συγγρού- Φιξ αντί στη Βουλή, καταγγελία για την επίθεση σε Χατζηδάκη αλλά κουβέντα για την κρατική καταστολή στην Γενική Απεργία). Βέβαια και η διαμαρτυρία έχει τα όρια της καθώς ενώ είναι ενάντια στις απολύσεις δεν το εμπόδισε να απολύσει 60 εργαζόμενους στο 902 στο όνομα «του νοικοκυρέματος της επιχείρησής του».
Οι αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του ΚΚΕ και στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας. Να παλέψουν σήμερα, όχι για «Λαϊκή Οικονομία , Λαϊκή Εξουσία που είναι μια αντιδραστική ουτοπία» (Β.Ι.Λένιν), αλλά για την δικτατορία του προλεταριάτου και τον ελευθεριακό κομμουνισμό που καμία σχέση δεν έχουν με την σταλινική αντίδραση η οποία οδήγησε σε ήττες το εργατικό κίνημα και τη νεολαία.
Πρώτα από όλα καλούμε τη νεολαία, τους αγωνιστές των σχημάτων της ΕΑΑΚ και όλο το εργατικό κίνημα να μην ανεχτούν την βία των σταλινικών προβοκατόρων. Να κάνουν ότι χρειάζεται για την ανατροπή της Κυβέρνησης και το πέρασμα της εξουσίας τους εργάτες, σαρώνοντας τα εμπόδια που θέτουν τα σταλινικά στηρίγματα του απειλούμενου αστικού καθεστώτος στο δρόμο προς την επερχόμενη σοσιαλιστική επανάσταση. Το καθήκον της συντριβής του σταλινισμού, και το χτίσιμο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και μιας επαναστατικής νεολαίας είναι πιο επιτακτικό παρά ποτέ.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

(νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές)

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕΚ:Ανακοίνωση για τα γεγονότα της 15/12

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής καταστολής που διέταξε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της μεγάλης εργατικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας τη μέρα της Γενικής Απεργίας (15/12).

Κεντρικός στόχος αυτή τη φορά ήταν το μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων που ξεκίνησαν την ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, μαζί με δεκάδες άλλες κινήσεις εργαζομένων και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Την πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος και τη δεύτερη έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου το συγκεκριμένο μπλοκ κατευθύνθηκε για να ζητήσει κλιμάκωση των απεργιών, δέχτηκε άγρια επίθεση των ΜΑΤ και όλων των δυνάμεων καταστολής χωρίς όμως οι τελευταίες να καταφέρουν τελικά να το διαλύσουν.

Το ΕΕΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κάθε σύντροφο που χτυπήθηκε από την αστυνομία και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΗ, 5.30 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

·

Αγώνας στα χέρια των εργατών – γενική πολιτική απεργία διαρκείας

·

Κάτω η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΣΕΒ και το Μνημόνιο τους– εμπρός για εργατική εξουσία

16/12/2010

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί

*την προλεταριακή νεολαία σε άμεση δράση για την ανατροπή της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει ένα εργασιακό καθεστώς γαλέρας στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιβάλλει μισθούς κατώτερων των κλαδικών συμβάσεων, μείωση μισθών έως και 50%, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, κατάργηση 13ου, 14ου ακόμα και 12ου μισθού! Η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που προωθεί ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάσει του Μνημονίου της με την τρόικα θα εκτινάξει το ποσοστό της προσωρινής απασχόλησης από το 11% που είναι σήμερα στο 17% μέχρι το 2013, την ίδια στιγμή που η επίσημης ανεργία θα υπερβαίνει το 15%.

*τη σπουδάζουσα νεολαία σε ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας μετα-δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγεί το νέο πακέτο μέτρων του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης της Τρόικα και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων. Nα ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους με τους σπουδαστές της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και όλης της Ευρώπης ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση.
Το σπουδαστικό κίνημα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του για να μην περάσουν τα μέτρα Διαμαντοπούλου, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς ή άλλους φραγμούς και μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, χωρίς την ένταξη σε ένα γενικότερο πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης που θα είναι αυτοργανωμένο, ανεξάρτητο από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αντίθετο σε κάθε σενάριο προσαρμογής στην καπιταλιστική χρεοκοπία. Γι αυτό και πρέπει μαζί με τους εργάτες να πλημμυρίσουμε τους δρόμους την ημέρα της γενικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη και να παλέψουμε για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

*τους μαθητές που κατέβηκαν στους δρόμους την 6η Δεκέμβρη να ενώσουν τις φωνές τους με τους εργάτες και τους φοιτητές στην γενική απεργία της 15ης Δεκέμβρη!
Οι μαθητές καταλαμβάνουν να σχολεία τους ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και παλεύοντας για μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και δεν μασάνε στους τσαμπουκάδες των μπάτσων, στις απειλές του εισαγγελέα έξω από το σχολείο τους. Όπως έδειξαν και στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη.. οι μαθητές βαδίζουν στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί τη νεολαία να προχωρήσει στο δρόμο μιας εργατικής εξέγερσης που θα ανατρέψει στους δρόμους την κυβέρνηση Παπανδρέου και μαζί της το Μνημόνιο και την κηδεμονία της τρόικα. Μόνη διέξοδος από τη σημερινή βαρβαρότητα που σπέρνει το κεφάλαιο και οι Κυβερνήσεις του είναι η συντριβή του αστικού κράτους, η κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και μια διεθνής σοσιαλιστική διέξοδο από την χειρότερη κρίση του καπιταλισμού.
Καλούμε τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια των σπουδαστών να ενταχθούν στις γραμμές της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας-στην νεολαιίστικη οργάνωση της διαρκούς επανάστασης!
• Όχι στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας – να απαγορευτούν οι απολύσεις – δικαίωμα στη δουλειά
• Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους
• Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές κάτω από εργατικό έλεγχο
•Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των μεγάλων βιομηχανιών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας
•O αγώνας στα χέρια των εργατών – όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών
•Γενική πολιτική απεργία διαρκείας
•Nα ανατραπεί η κυβέρνηση της Tρόικας ΔNT/EKT/EE
•Συντρίψτε την ΕΕ των ιμπεριαλιστών- αλληλεγγύη με τις μαχόμενες μάζες της Ευρώπης, για την σοσιαλιστική ενοποίησή της


Aθήνα: Aπεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων – αριστερών οργανώσεων στο Mουσείο –Πολυτεχνείο στις 10 π.μ. και πορεία στη Bουλή
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
konservokouti-oen.blogspot.com