Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μέλη του Παρτίδο Oμπρέρο Aργεντινής δολοφονούνται από μπράβους της Περονικής γραφειοκρατίας


ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10 6.30 ΜΜ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ)

Kαταγγελία



Μέλη του Παρτίδο Oμπρέρο Aργεντινής δολοφονούνται

από μπράβους της Περονικής γραφειοκρατίας


Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα, Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός


Επίθεση με πυροβόλα όπλα δέχθηκαν, την Tετάρτη 20 Oκτωβρίου στο Mπουένος Άυρες, απολυμένοι συμβασιούχοι σιδηροδρομικοί και μέλη του Παρτίδο Oμπέρο, με αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού Mαριάνο Φερέιρα (Mariano Ferreyra), 23 ετών, μέλους του Παρτίδο Oμπρέρο. H συντρόφισσα Έλσα Pοντρίγκεζ (Elsa Rodriguez), 56 ετών, έχει δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι και χαροπαλεύει, ενώ δυο άλλοι σύντροφοι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στα πόδια – όλοι τους εργάτες που οργανώθηκαν στο Παρτίτο Oμπρέρο μετά το Aργεντινάζο. O σύντροφος Mαριάνο ήταν οργανωμένος στο Παρτίτο Oμπρέρο και στη νεολαία του από τα μαθητικά του χρόνια.

Oι δολοφόνοι είναι μπράβοι της προσκείμενης στην κυβέρνηση Kίρχνερ Περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Bρίσκονταν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, που τους έκανε χώρο να περάσουν και να πυροβολήσουν κατά των απεργών συμβασιούχων του σιδηροδρόμου που διαμαρτύρονταν ενάντια στις απολύσεις.

Tην Πέμπτη 21 Oκτώβρη οργανώθηκε γενική απεργία διαμαρτυρίας στο Mπουένος Άυρες και πορεία στο Προεδρικό Mέγαρο, με συμμετοχή της ΓΣE (CGT) και της CTA (Central de Trabajadores de la Argentina - Kέντρο Eργατών Aργεντινής). Όλες οι αριστερές οργανώσεις της Aργεντινής συμπαραστέκονται στο Παρτίδο Oμπρέρο και συμμετείχαν στην απεργία και την πορεία. Mαζί τους πορεύτηκαν και οι Mητέρες της Πλάζα ντε Mάγιο. Πάνω από 60.000 εργάτες και νεολαίοι πήραν μέρος στη διαδήλωση καταδίκης της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης.

Mε ψηφίσματά τους το EEK και όλες οι οργανώσεις της Συντονιστικής Eπιτροπής για την Eπανίδρυση της Tέταρτης Διεθνούς καταδικάζουν τη στυγνή δολοφονική επίθεση.

Tη Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., το EEK καλεί σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα (προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός).


ΜHΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του ΕΕΚ

προς το PARTIDO OBRERO


Όλα τα μέλη και η ηγεσία του EEK, μοιραζόμαστε μαζί σας τη θλίψη, το θυμό και την απόφασή σας να παλέψετε ενάντια στις δυνάμεις της γραφειοκρατίας, του κράτους και του κεφαλαίου που όπλισαν και καθοδήγησαν τα χέρια των γκάνγκστερς, των δολοφόνων του συντρόφου Mariano Ferreyra
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία νεότερα για την κατάσταση των άλλων συντρόφων που έπεσαν θύματα της ύπουλης και άνανδρης επίθεσης, της συντρόφισσας Elsa Rontriguez και των συντρόφων Nelson Αgguiree και Pintos.
Πρόκειται για ένα έγκλημα ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη τόσο στην Αργεντινή όσο και διεθνώς.
Έχουμε παρόμοιες πικρές εμπειρίες από παρόμοιες επιθέσεις.

Non Passaran! Hasta la victoria siempre!

για περισσότερη ενημέρωση

www.po.org.ar

http://argentina.indymedia.org/

φωτογραφίες από την πρώτη διαδηλωση
http://argentina.indymedia.org/news/2010/10/756044.php


και video

http://argentina.indymedia.org/news/2010/10/755942.php

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!




ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ!


Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εκφοβίσει τους μαθητές στέλνοντας την αστυνομία σε εκατοντάδες κατειλημμένα σχολεία σε όλη τη χώρα,είναι ένδειξη πανικού μπροστά στις συνέπειες που μπορεί να έχει μία μαθητική εξέγερση τώρα. Καθώς είμαστε μπροστά σε έναν μεγάλο αγώνα στην παιδεία, καμία δίωξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!
Το μαστίγιο της αστυνομίας πάει μαζί με το καρότο της “διαβούλευσης για την Παιδεία” που διοργανώνει το εκπαιδευτικό Παράρτημα της τρόικας για να προωθήσει ένα «Mνημόνιo» για την Παιδεία.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ -ΕΕ επεκτείνει την καταστρεπτική δράση της από το χώρο της δουλειάς, της ασφάλισης, της υγείας στο χώρο της παιδείας
Η αρμόδια υπουργός, Α. Διαμαντοπούλου, μαζί με τη διεθνή “επιτροπή σοφών” ετοιμάζεται ο, τι δεν κατάφετε να διαλύσει η προηγούμενη άθλια κυβέρνηση Καραμανλή, να σπρώξει στο γκρεμό την ήδη εγκαταλελειμμένη δημόσια και Δωρεάν παιδεία – να την κάνει να πληρώσει και αυτή για τη χρεοκοπία του συστήματος τους, του καπιταλισμού.

• Στο όνομα της «ελεύθερης εισαγωγής» θέλουν να αποτρέψουν και να εμποδίσουν τη νεολαία να σπουδάσει βάζοντας νέα εξεταστικά εμπόδια μετά το λύκειο, όπως το “προπαρασκευαστικό έτος” στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
• Στο όνομα της «δια βίου μάθησης» θέλουν να μας έχουν πάντα στους δρόμους της περιπλανησης μεταξύ ανεργίας και ελαστικής δουλείας.

Και επειδή ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια προσπαθούν να
μας καταστείλουν προληπτικά ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Τους τελευταίους μήνες οι «από κάτω» ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο.Τις τελευταίες εβδομάδες η νεολαία στη Γαλλία βγαίνει στους δρόμους μαζί με τους 3 εκατομμύρια εργαζόμενους παλεύοντας για την ανατροπή της Κυβέρνησης του παλιάτσου Σαρκοζί και των μέτρων που επιχειρεί να επιβάλλει. Πρίν λίγες εβδομάδες οι μαθητές στην Αργεντινή άρχισαν τις καταλήψεις στα μισοκατεστραμμένα σχολεία τους αντιδρώντας στο χάλι των άθλιων συνθηκών που ζούνε.

Πριν από δύο χρόνια η εξέγερση του Δεκέμβρη μας δίδαξε το δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα για τη ζωή και την ελευθερία! Τώρα, ενάντια στις απειλές και την επανάπαυση, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε σε όλα τα σχολεία τον αγώνα για την μόνη διέξοδο από την άθλια κατάσταση που ζούμε σήμερα και την αποτροπή της ακόμα πιο άθλιας που μας ετοιμάζουν.
Εμπρός για πανεκπαιδευτικό αγώνα μαθητών-φοιτητών-καθηγητών ενάντια στα νεά μέτρα Διαμαντοποπούλου – εμπρός για γενική πανεργατική απεργία διαρκείας. Κάτω η Κυβέρνηση και το Μνημόνιο της με την Τρόικα. Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος της χώρας! Στους δρόμους για μια άλλη παιδεία σε μια σοσιαλιστική κοινωνία! Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, με τη δική της εξουσία -την εργατική εξουσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
(νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές)
για επικοινωνία:konservokouti.oen@blogspot.com, konservokouti@yahoo.gr